Jadłospis

20-24 października 2025 r.

Poniedziałek

Zupa z żółtego groszku 249 kcal

Makaron z koktajlem truskawkowo borówkowym 355 kcal

Herbata z cytryną i woda mineralna

Alergeny: gluten, laktoza,białka mleka,seler

Wtorek

Zupa wiosenna 236 kcal

Gulasz z kaszą gryczaną, ogórki kiszone 442 kcal

Kompot wieloowocowy i woda mineralna

Alergeny: gluten, laktoza, białka mleka,seler

Środa

Zupa koperkowa 238 kcal

Bigos z karkówką i wędzonymi śliwkami  437 kcal

Herbata z sokiem malinowym i woda mineralna

Alergeny:gluten,laktoza,białka mleka,jaja

Czwartek

Rosół 241 kcal

Siekana pierś kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka 443 kcal

Alergeny: gluten,laktoza,białka mleka,jaja

Piątek

Krupnik 240 kcal

Ryba panierowana (mintaj), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkami  435 kcal

Herbata z cytryną i woda mineralna

Alergeny: gluten,laktoza,białka mleka, jaja

* Posiłki wyprodukowane w SP92 osiedle Strusia

** Kuchnia zastrzega sobie możliwość modyfikacji jadłospisu

*** Wykaz alergenów dostępny na stołówce szkolnej