Jadłospis
20-24 października 2025 r.
Poniedziałek
Zupa z żółtego groszku 249 kcal
Makaron z koktajlem truskawkowo borówkowym 355 kcal
Herbata z cytryną i woda mineralna
Alergeny: gluten, laktoza,białka mleka,seler
Wtorek
Zupa wiosenna 236 kcal
Gulasz z kaszą gryczaną, ogórki kiszone 442 kcal
Kompot wieloowocowy i woda mineralna
Alergeny: gluten, laktoza, białka mleka,seler
Środa
Zupa koperkowa 238 kcal
Bigos z karkówką i wędzonymi śliwkami 437 kcal
Herbata z sokiem malinowym i woda mineralna
Alergeny:gluten,laktoza,białka mleka,jaja
Czwartek
Rosół 241 kcal
Siekana pierś kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka 443 kcal
Alergeny: gluten,laktoza,białka mleka,jaja
Piątek
Krupnik 240 kcal
Ryba panierowana (mintaj), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z jabłkami 435 kcal
Herbata z cytryną i woda mineralna
Alergeny: gluten,laktoza,białka mleka, jaja
* Posiłki wyprodukowane w SP92 osiedle Strusia
** Kuchnia zastrzega sobie możliwość modyfikacji jadłospisu
*** Wykaz alergenów dostępny na stołówce szkolnej